Evropska investiciona banka smanjuje pozajmice

Bez autora
Feb 20 2012

Evropska investiciona banka planira da smanji obim pozajmica da bi zadržala najviši kreditni rejting, objavio je juče novi predsednik te finansijske institucije Verner Hojer. Za ovu godinu planirano je smanjenje za više od deset milijardi evra na 50 milijardi.Evropska investiciona banka je institucija EU za dugoročno finansiranje koja znatan deo portfolija ima u zemljama partnerima EU, uključujući Srbiju.

Evropska investiciona banka smanjuje pozajmiceEvropska investiciona banka planira da smanji obim pozajmica da bi zadržala najviši kreditni rejting, objavio je juče novi predsednik te finansijske institucije Verner Hojer.

Za ovu godinu planirano je smanjenje za više od deset milijardi evra na 50 milijardi.

Evropska investiciona banka je institucija EU za dugoročno finansiranje koja znatan deo portfolija ima u zemljama partnerima EU, uključujući Srbiju, objavio je portal Euraktiv Srbija. Hojer je to najavio na predstavljanju godišnjih rezultata, prema kojima je prošle godine zabeležena neto dobit od 2,3 milijarde evra, u poređenju sa 2,1 milijardu u 2010. Evropska investiciona banka je prošle godine potpisala pozajmice u 70 zemalja, u ukupnom iznosu od 61 milijardu evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik